SKE:n itsenäisyysmarssi Oulussa

Suomen Kansa Ensin ry. järjestää kaikille vapaan marssin kunnioittaaksemme itsenäisen isänmaan puolesta henkensä menettäneiden uhria. Ainoa tunnus jota marssilla käytetään on kulkueen keulassa oleva Suomen lippu. Myös kulkueessa kulkevilla on oikeus kantaa mukanaan halutessaan pientä Suomen lippua. Kaikki muut järjestöjen, puolueiden yms. kannettavat tunnukset on kielletty. Henkilöt jotka mahdollisesti kantavat vaatetuksessaan erilaisia tunnuksia kehoitetaan sijoittumaan kulkueen loppupäähän.

Kulkueessa käytetään soihtuja (varattu 60kpl) ja myös kynttilät sopivat käytettäviksi jos soihdut ei kaikille osallistujille riitä. Jokaista osallistujaa kehoitetaan ottamaan oma hautakynttilä mukaan jätettäväksi määränpäässä sankarihaudoille. Kynttilän voi sytyttää marssin lähtöpäässä ja kantaa palavaa kynttilää. Kuten yllä mainitaan kaikilla on vapaa pääsy kulkueeseen.

Tapahtuma aika on 6.12.2018 klo 17.30 – 19.30.

Marssi on suunniteltu tapahtuvan seuraavalla tavalla: Lähtö Rotuaarin pallolta liikkeelle noin klo 18.00. Siitä Kirkkokatua pohjoiseen Tuomiokirkon luo. Kirkon kohdalla käännytään oikealle Linnankadulle ja ohitettassa Tuomiokirkon alueella olevat Kansalaissodan 1918 kaatuneiden sankarihaudat kulkue osoittaa kunnioitustaan heille kohottamalla soihdut ja kynttilät ylös suorille käsille. Linnankadulta jatketaan Lävistäjälle ja edelleen Heikinkadulle kohti pohjoista alikulkua. Pohjoisen alikulun jälkeen Kajaanintielle ja sieltä ensimmäisestä portista sisään Intiön hautausmaan alueelle jossa marssi päättyy 1939-1945 sankarihaudoille. Kulkuetta vetää poliisipartio.

Kulkue on hiljainen. Ei puheita, ei huutoja, ei iskulauseita. Arvioitu saapumisaika Intiön hautausmaan sankarihaudoille noin 18.30.

Intiön hautausmaan portin pielessä on Suomen Kansa Ensin yhdistyksen teltta josta voi nauttia glögiä ja tarjottavia marssin jälkeen. Teltta puretaan pois klo 19.30.

Facebook-tapahtumasivu